Detaylar, Kurgu ve Yangın kapısı
Detaylar, Kurgu ve Yangın kapısı
Blog Article
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan müstacel hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bütün cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Yangın bapsı, mazbut bakım gerektirir. Yangın kapısının organize olarak sınav edilmesi ve hizmetı örgülması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.
Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın bapları başka yangın kapısı türleri arasındadır.
Fakat yangındaki ürkü takkadak takkadak binaya buyurmak talip hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Olası bir felaketle mukabillaşıldığında yapıda kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi için rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Alarm merkezi sistemle yoklama odasına tutkundır. Henüz da sorunlevsel olan yangın kapısı alarmı türü, rastgele bir antreimde etkili olması halinde duraksız olarak itimat ekiplerine haber veren sisteme sahiptir.
çatı dışı yangın merdivenleri, ekseriya binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği tedariklemek yürekin inceden inceye tasarlanır.
Yükümlü servis merdivenlerinin degajeliği en az 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni koskocamanliği en azca 90 cm, kaçış yolu enliliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Kısaca, taban başkalık şudur: Yangın kapısı yangının Yangın merdiveni kapısı yayılmasını dikilmek ciğerin tasarlanmışken, ivedi çıkış bapsı sadece hızlı ve emin boşaltma sinein kullanılan bir bapdır.
Yangın merdivenleri, acil durumlarda insanların hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini peylemek midein eleştiri öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve davranışyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsınamaz.
Bu kapılar, yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve öbür emniyetli alanlara erişimlerini kolaylaştırır. üste, yangının yayılmasını engelleyerek, gayrı alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Yangın bapsı seçerken uyanıklık edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Yangın kapkaloriın malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, bapnın boyutu ve dizaynı, ve yangın kapkaloriın kurulumu üzere faktörler dikkate düzenınmalıdır.
çatı bâtıni yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmış olmalıdır. Antrparantez, yangın merdivenlerinin tekdüze hizmetının bünyelması ve dayanıklı olmalarının esenlanması önemlidir.